fbpx

Porto

Fonte da Moura Building

Location

Porto

YEAR

2020

Surface

790 m²

Client

Privado

SHARE PROJECT

PROCESO

The clients of this project are a couple with a son, who wanted to live in close proximity to each other, but always ensuring privacy for both families. The reconstruction of this building was the ideal opportunity to realise this idea and, in the process, completely renew the style of the architecture they inhabited.

Initially, the plot featured a two-storey house with an open space on its rear. In order to meet the client’s particular requirements, the best way to meet the expectations was to reinterpret the existing building, increasing both its height and depth. Amongst the difficulties of this project, the following stood out: the layout of the garage and access to it, the framing of the proposal within the framework of legality; in addition to the positioning of the vertical accesses and their articulation with the rest of the floors, trying to guarantee at all times the absolute privacy of each floor.

The result speaks for itself, a functional, multi-purpose and stylish building that far exceeds what our clients had imagined. Two complete flats on the upper floors, a 4 bedroom flat on the 1st floor and a 3 bedroom flat on the 2nd floor, which have communal spaces for collective enjoyment on the ground floor. In terms of design, the proposal seeks to formally integrate itself into its urban context, but at the same time be architecturally independent. Dominant lines are adopted, thus achieving a formal homogeneity in the block, and it differentiates itself in style with the use of colour and materiality achieved through lattices and tiles, which gives it a contemporary feel.

Location

Porto

YEAR

2020

Built Area

790 m²

CLIENT

Privado

THE PROCESS

The clients of this project are a couple with a son, who wanted to live in close proximity to each other, but always ensuring privacy for both families. The reconstruction of this building was the ideal opportunity to realise this idea and, in the process, completely renew the style of the architecture they inhabited.

Initially, the plot featured a two-storey house with an open space on its rear. In order to meet the client’s particular requirements, the best way to meet the expectations was to reinterpret the existing building, increasing both its height and depth. Amongst the difficulties of this project, the following stood out: the layout of the garage and access to it, the framing of the proposal within the framework of legality; in addition to the positioning of the vertical accesses and their articulation with the rest of the floors, trying to guarantee at all times the absolute privacy of each floor.

The result speaks for itself, a functional, multi-purpose and stylish building that far exceeds what our clients had imagined. Two complete flats on the upper floors, a 4 bedroom flat on the 1st floor and a 3 bedroom flat on the 2nd floor, which have communal spaces for collective enjoyment on the ground floor. In terms of design, the proposal seeks to formally integrate itself into its urban context, but at the same time be architecturally independent. Dominant lines are adopted, thus achieving a formal homogeneity in the block, and it differentiates itself in style with the use of colour and materiality achieved through lattices and tiles, which gives it a contemporary feel.
Alvaro M.
Read More
Professionalism, competence. We are lucky to have people with excellent vision, to help us choose the best for the client. Thank you
Márcia L.
Read More
Quick response to the request! Very knowledgeable. Very satisfied so far.
Joao E.
Read More
Super satisfied, always available to help in the process, not only of the project, but also in the choice of the contractor.
Arcelina C.
Read More
Excellent professionals, from the beginning with the project and until the end of the work, they accompanied us in all phases in a very present and competent way.
Miguel A.
Read More
I was pleased with the professionalism, availability and flexibility shown throughout the process. Without a doubt an atelier that I recommend to consider when choosing the architect!

Latest Projects

QUOTE REQUEST

for an Architectural Project



    Solicitud de presupuesto

    para un Proyecto Arquitectónico


      Los elementos marcados con "*" son obligatorios.

      Solicitude de Orçamento

      para um Projeto Arquitetônico

      Descubra os benefícios de uma

      CASA DE ENERGIA ZERO

      Preencha o formulário abaixo para aceder ao guia de informação de Casas de Consumo Quase Zero.
      Contact

        BOOK A CALL / Meeting

        Pick a specific day and time to schedule a visit or a call clicking the button below.