fbpx

Vila Nova De Gaia

Seada House

Location

Vila Nova De Gaia

YEAR

2020

Surface

451 m²

Client

Célia Andrea & Neves LDA

SHARE PROJECT

PROCESO

The house was fairly centred on the plot, with several outbuildings on the north-west side and a pair of entrances, one for pedestrians and one for vehicles. On the south side, they had a small space where they had placed a demountable pool. On the southwestern side, the vegetation had grown wild.

Despite the restrictions that the implementation of the existing volume implied, keeping the original construction was a priority for us, and as the site had sufficient area, it was possible to benefit from these forgotten green spaces by adding a modern structure perpendicular to the house that controlled the western part of the plot. On the other hand, the slight slope of the terrain was also a challenge to overcome.

The results obtained were surprising. A completely new house, which was restored according to the existing construction and tactfully integrates it into the new outdoor spaces created by the added volume. An imposing entrance that welcomes the owners with confidence and some south facing common spaces, cross ventilation and a new outdoor pool, creating a new central space in the house that the owners can enjoy. Privacy, good sun exposure and contact with nature are aspects that characterise this project and which have met and exceeded our clients’ expectations.

Location

Vila Nova De Gaia

YEAR

2020

Built Area

451 m²

CLIENT

Célia Andrea & Neves LDA

THE PROCESS

The house was fairly centred on the plot, with several outbuildings on the north-west side and a pair of entrances, one for pedestrians and one for vehicles. On the south side, they had a small space where they had placed a demountable pool. On the southwestern side, the vegetation had grown wild.

Despite the restrictions that the implementation of the existing volume implied, keeping the original construction was a priority for us, and as the site had sufficient area, it was possible to benefit from these forgotten green spaces by adding a modern structure perpendicular to the house that controlled the western part of the plot. On the other hand, the slight slope of the terrain was also a challenge to overcome.

The results obtained were surprising. A completely new house, which was restored according to the existing construction and tactfully integrates it into the new outdoor spaces created by the added volume. An imposing entrance that welcomes the owners with confidence and some south facing common spaces, cross ventilation and a new outdoor pool, creating a new central space in the house that the owners can enjoy. Privacy, good sun exposure and contact with nature are aspects that characterise this project and which have met and exceeded our clients’ expectations.
Alvaro M.
Read More
Professionalism, competence. We are lucky to have people with excellent vision, to help us choose the best for the client. Thank you
Márcia L.
Read More
Quick response to the request! Very knowledgeable. Very satisfied so far.
Joao E.
Read More
Super satisfied, always available to help in the process, not only of the project, but also in the choice of the contractor.
Arcelina C.
Read More
Excellent professionals, from the beginning with the project and until the end of the work, they accompanied us in all phases in a very present and competent way.
Miguel A.
Read More
I was pleased with the professionalism, availability and flexibility shown throughout the process. Without a doubt an atelier that I recommend to consider when choosing the architect!

Latest Projects

QUOTE REQUEST

for an Architectural Project



    Solicitud de presupuesto

    para un Proyecto Arquitectónico


      Los elementos marcados con "*" son obligatorios.

      Solicitude de Orçamento

      para um Projeto Arquitetônico

      Descubra os benefícios de uma

      CASA DE ENERGIA ZERO

      Preencha o formulário abaixo para aceder ao guia de informação de Casas de Consumo Quase Zero.
      Contact

        BOOK A CALL / Meeting

        Pick a specific day and time to schedule a visit or a call clicking the button below.