fbpx

Gondomar

Domingos House

Location

Gondomar

YEAR

2020

Surface

180 m²

Client

Privado

SHARE PROJECT

PROCESO

This is an alteration project of the plot plan where the clients were looking for a functional and spacious house as well as a modern design. Being aware of the proximity to the other dwellings, they were concerned about having privacy and tranquillity in their rooms. The challenge of this project was to frame a vast program within a pre-defined boundary. Taking advantage of the plot guidelines, the house could be raised one level to fit the garage on a lower level.

Meeting the client’s demands, an elegant and practical house was proposed that plays with monochromatic contrasts to differentiate itself in its context. Through the garage on the lower level or through the main entrance at street level, we reach the social space which is located on the first floor. On the top floor, the rooms are distributed to ensure the highest degree of privacy. The open-space on the first floor opens up to the pool and the green spaces of the plot, leaving the house totally connected to nature.

Program: Internal garage, laundry room, hall, service bathroom, office, open-space with living room, dining room and kitchen; two bedrooms with built-in wardrobes, shared bathroom, master bedroom with bathroom and wardrobe; and exterior swimming pool.

Location

Gondomar

YEAR

2020

Built Area

180 m²

CLIENT

Privado

THE PROCESS

This is an alteration project of the plot plan where the clients were looking for a functional and spacious house as well as a modern design. Being aware of the proximity to the other dwellings, they were concerned about having privacy and tranquillity in their rooms. The challenge of this project was to frame a vast program within a pre-defined boundary. Taking advantage of the plot guidelines, the house could be raised one level to fit the garage on a lower level.

Meeting the client’s demands, an elegant and practical house was proposed that plays with monochromatic contrasts to differentiate itself in its context. Through the garage on the lower level or through the main entrance at street level, we reach the social space which is located on the first floor. On the top floor, the rooms are distributed to ensure the highest degree of privacy. The open-space on the first floor opens up to the pool and the green spaces of the plot, leaving the house totally connected to nature.

Program: Internal garage, laundry room, hall, service bathroom, office, open-space with living room, dining room and kitchen; two bedrooms with built-in wardrobes, shared bathroom, master bedroom with bathroom and wardrobe; and exterior swimming pool.
Alvaro M.
Read More
Professionalism, competence. We are lucky to have people with excellent vision, to help us choose the best for the client. Thank you
Márcia L.
Read More
Quick response to the request! Very knowledgeable. Very satisfied so far.
Joao E.
Read More
Super satisfied, always available to help in the process, not only of the project, but also in the choice of the contractor.
Arcelina C.
Read More
Excellent professionals, from the beginning with the project and until the end of the work, they accompanied us in all phases in a very present and competent way.
Miguel A.
Read More
I was pleased with the professionalism, availability and flexibility shown throughout the process. Without a doubt an atelier that I recommend to consider when choosing the architect!

Latest Projects

QUOTE REQUEST

for an Architectural Project



    Solicitud de presupuesto

    para un Proyecto Arquitectónico


      Los elementos marcados con "*" son obligatorios.

      Solicitude de Orçamento

      para um Projeto Arquitetônico

      Descubra os benefícios de uma

      CASA DE ENERGIA ZERO

      Preencha o formulário abaixo para aceder ao guia de informação de Casas de Consumo Quase Zero.
      Contact

        BOOK A CALL / Meeting

        Pick a specific day and time to schedule a visit or a call clicking the button below.