fbpx

Vila Nova De Gaia

Funcheiros House

Location

Vila Nova De Gaia

YEAR

2019

Surface

171 m²

Client

Privado

SHARE PROJECT

PROCESO

The clients of this project contacted us because, as owners of a small house, they wanted a new home that would make the most out of the potential of the land. They wanted a house that was as close to the ground as possible, as they were aware of the difficult topography of the land, and with a layout that ensured optimal sun exposure.

At the start of this project, there were two notable limitations with regard to the characteristics of the property. On the one hand, the excessive unevenness of the terrain, with a difference of more than 8 metres, and on the other, its unusual shape, being narrow and very elongated. In order to achieve a comfortable house, and at the same time fit the needs of our clients, an almost flat P-shaped house was proposed. This configuration manages to adapt to the surface of the land without major earthworks and frees up a large amount of space near the house, both for green areas and common outdoor spaces.

The proposal was realised as a series of loose volumes that provide rhythm to the house and increase the feeling of amplitude in the plot. With a pleasant, quick-line layout, all rooms receive a good amount of natural light and relate directly to the cared-for greenery outside.

Program: Exterior garage, open-space with living-room, dining-room and kitchen; pantry, service bathroom, laundry room, two bedrooms with built-in wardrobes and a common bathroom; master bedroom with bathroom, built-in wardrobe and terrace; and an exterior swimming pool.

Location

Vila Nova De Gaia

YEAR

2019

Built Area

171 m²

CLIENT

Privado

THE PROCESS

The clients of this project contacted us because, as owners of a small house, they wanted a new home that would make the most out of the potential of the land. They wanted a house that was as close to the ground as possible, as they were aware of the difficult topography of the land, and with a layout that ensured optimal sun exposure.

At the start of this project, there were two notable limitations with regard to the characteristics of the property. On the one hand, the excessive unevenness of the terrain, with a difference of more than 8 metres, and on the other, its unusual shape, being narrow and very elongated. In order to achieve a comfortable house, and at the same time fit the needs of our clients, an almost flat P-shaped house was proposed. This configuration manages to adapt to the surface of the land without major earthworks and frees up a large amount of space near the house, both for green areas and common outdoor spaces.

The proposal was realised as a series of loose volumes that provide rhythm to the house and increase the feeling of amplitude in the plot. With a pleasant, quick-line layout, all rooms receive a good amount of natural light and relate directly to the cared-for greenery outside.

Program: Exterior garage, open-space with living-room, dining-room and kitchen; pantry, service bathroom, laundry room, two bedrooms with built-in wardrobes and a common bathroom; master bedroom with bathroom, built-in wardrobe and terrace; and an exterior swimming pool.
Alvaro M.
Read More
Professionalism, competence. We are lucky to have people with excellent vision, to help us choose the best for the client. Thank you
Márcia L.
Read More
Quick response to the request! Very knowledgeable. Very satisfied so far.
Joao E.
Read More
Super satisfied, always available to help in the process, not only of the project, but also in the choice of the contractor.
Arcelina C.
Read More
Excellent professionals, from the beginning with the project and until the end of the work, they accompanied us in all phases in a very present and competent way.
Miguel A.
Read More
I was pleased with the professionalism, availability and flexibility shown throughout the process. Without a doubt an atelier that I recommend to consider when choosing the architect!

Latest Projects

QUOTE REQUEST

for an Architectural Project



    Solicitud de presupuesto

    para un Proyecto Arquitectónico


      Los elementos marcados con "*" son obligatorios.

      Solicitude de Orçamento

      para um Projeto Arquitetônico

      Descubra os benefícios de uma

      CASA DE ENERGIA ZERO

      Preencha o formulário abaixo para aceder ao guia de informação de Casas de Consumo Quase Zero.
      Contact

        BOOK A CALL / Meeting

        Pick a specific day and time to schedule a visit or a call clicking the button below.