fbpx

Póvoa De Varzim

Bouças House

Location

Póvoa De Varzim

YEAR

2021

Surface

282 m²

Client

Privado

SHARE PROJECT

PROCESO

The clients, owners of a house where they lived, wanted to renovate the property with a more contemporary look, while trying to keep as much of the existing construction as possible. Taking advantage of the site, they also wanted to make the layout of the rooms more practical, add a gym and a swimming pool and, in general, wanted larger rooms and halls. As already mentioned, the clients lived there, so the existing house was in good condition: The customers simply could not identify with the traditional aesthetic of the property. The most challenging aspect of this project was to redesign and extend the plan while maintaining the integrity of the original structure.

The result of this project is visually striking, not only because of its completely modernised exterior, but also because of the new internal scheme. A better use of sunlight has been achieved by using larger windows, larger social areas and a better indoor-outdoor relationship. Externally, the use of contemporary materials, carefully arranged, brings clarity and freshness to the new architecture. Expectations were exceeded to such an extent that clients barely recognised their own home.

Location

Póvoa De Varzim

YEAR

2021

Built Area

282 m²

CLIENT

Privado

THE PROCESS

The clients, owners of a house where they lived, wanted to renovate the property with a more contemporary look, while trying to keep as much of the existing construction as possible. Taking advantage of the site, they also wanted to make the layout of the rooms more practical, add a gym and a swimming pool and, in general, wanted larger rooms and halls. As already mentioned, the clients lived there, so the existing house was in good condition: The customers simply could not identify with the traditional aesthetic of the property. The most challenging aspect of this project was to redesign and extend the plan while maintaining the integrity of the original structure.

The result of this project is visually striking, not only because of its completely modernised exterior, but also because of the new internal scheme. A better use of sunlight has been achieved by using larger windows, larger social areas and a better indoor-outdoor relationship. Externally, the use of contemporary materials, carefully arranged, brings clarity and freshness to the new architecture. Expectations were exceeded to such an extent that clients barely recognised their own home.
Alvaro M.
Read More
Professionalism, competence. We are lucky to have people with excellent vision, to help us choose the best for the client. Thank you
Márcia L.
Read More
Quick response to the request! Very knowledgeable. Very satisfied so far.
Joao E.
Read More
Super satisfied, always available to help in the process, not only of the project, but also in the choice of the contractor.
Arcelina C.
Read More
Excellent professionals, from the beginning with the project and until the end of the work, they accompanied us in all phases in a very present and competent way.
Miguel A.
Read More
I was pleased with the professionalism, availability and flexibility shown throughout the process. Without a doubt an atelier that I recommend to consider when choosing the architect!

Latest Projects

QUOTE REQUEST

for an Architectural Project



    Solicitud de presupuesto

    para un Proyecto Arquitectónico


      Los elementos marcados con "*" son obligatorios.

      Solicitude de Orçamento

      para um Projeto Arquitetônico

      Descubra os benefícios de uma

      CASA DE ENERGIA ZERO

      Preencha o formulário abaixo para aceder ao guia de informação de Casas de Consumo Quase Zero.
      Contact

        BOOK A CALL / Meeting

        Pick a specific day and time to schedule a visit or a call clicking the button below.