fbpx

Gondomar

Moliceiros House

Location

Gondomar

YEAR

2020

Surface

347 m²

Client

Privado

SHARE PROJECT

PROCESO

This is a special case, where a father and a daughter wanted to live in close proximity and where each had their own home, finding in this setup the perfect balance between proximity and privacy. On a plot of around 3,000 m2 with a fairly irregular shape and considerable unevenness, we were asked to create two single-storey volumes with different and independent plans. They wanted the living spaces to be the key aspect of both homes, being suitable for large gatherings and ensuring the enjoyment of all members.

This project corresponds to the father’s house, situated at the bottom of the plot, which initiates this double process. As a particular requirement, the client wanted his room to focus on the views of the horizon, isolating himself completely and marking his room as the pinnacle of privacy. A key point to address was the ground level of both houses, which we felt should be at the same level to ensure comfortable access by car from a common point and to relate directly to each other.

The first house of the duo is characterised by an austere volumetry of blind forms, which formally touch to mark the entrance and capture the views of the mountains. In contrast, the social part opens up completely to the more private social area of the respective plot and connects visually with the second house, living together in the same outdoor space.

Program: interior garage, hall, laundry room, service bathroom, office, open-space with living room, dining room and kitchen; one bedroom with bathroom, cloakroom and terrace, master bedroom with bathroom, cloakroom and terrace; and a games room with bathroom in a separate module.

Location

Gondomar

YEAR

2020

Built Area

347 m²

CLIENT

Privado

THE PROCESS

This is a special case, where a father and a daughter wanted to live in close proximity and where each had their own home, finding in this setup the perfect balance between proximity and privacy. On a plot of around 3,000 m2 with a fairly irregular shape and considerable unevenness, we were asked to create two single-storey volumes with different and independent plans. They wanted the living spaces to be the key aspect of both homes, being suitable for large gatherings and ensuring the enjoyment of all members.

This project corresponds to the father’s house, situated at the bottom of the plot, which initiates this double process. As a particular requirement, the client wanted his room to focus on the views of the horizon, isolating himself completely and marking his room as the pinnacle of privacy. A key point to address was the ground level of both houses, which we felt should be at the same level to ensure comfortable access by car from a common point and to relate directly to each other.

The first house of the duo is characterised by an austere volumetry of blind forms, which formally touch to mark the entrance and capture the views of the mountains. In contrast, the social part opens up completely to the more private social area of the respective plot and connects visually with the second house, living together in the same outdoor space.

Program: interior garage, hall, laundry room, service bathroom, office, open-space with living room, dining room and kitchen; one bedroom with bathroom, cloakroom and terrace, master bedroom with bathroom, cloakroom and terrace; and a games room with bathroom in a separate module.
Alvaro M.
Read More
Professionalism, competence. We are lucky to have people with excellent vision, to help us choose the best for the client. Thank you
Márcia L.
Read More
Quick response to the request! Very knowledgeable. Very satisfied so far.
Joao E.
Read More
Super satisfied, always available to help in the process, not only of the project, but also in the choice of the contractor.
Arcelina C.
Read More
Excellent professionals, from the beginning with the project and until the end of the work, they accompanied us in all phases in a very present and competent way.
Miguel A.
Read More
I was pleased with the professionalism, availability and flexibility shown throughout the process. Without a doubt an atelier that I recommend to consider when choosing the architect!

Latest Projects

QUOTE REQUEST

for an Architectural Project



    Solicitud de presupuesto

    para un Proyecto Arquitectónico


      Los elementos marcados con "*" son obligatorios.

      Solicitude de Orçamento

      para um Projeto Arquitetônico

      Descubra os benefícios de uma

      CASA DE ENERGIA ZERO

      Preencha o formulário abaixo para aceder ao guia de informação de Casas de Consumo Quase Zero.
      Contact

        BOOK A CALL / Meeting

        Pick a specific day and time to schedule a visit or a call clicking the button below.