fbpx

Gondomar

Cantiga House

Location

Gondomar

YEAR

2019

Surface

297 m²

Client

Privado

SHARE PROJECT

PROCESO

The clients of this project were particularly concerned with the issue of accessibility, so they asked us for a house prepared for any movement needs that might arise. At the same time, they also showed a preference for a two-storey house, which guaranteed them greater bedroom privacy, extra space on the plot and a more dominant volumetry. The plot had a house in good condition, but which did not suit the type of life our clients wanted to have. Besides that, the terrain had a gentle slope that did not constitute a great difficulty.

As a result of the flexibility that the site presented, the privacy of our clients was prioritised by creating a central body away from the boundaries of the site. The plan fits rectangularly in the longitudinal direction of the plot, with the exception of the outer garage, which takes advantage of the south side edge to accommodate the roof. On the first floor, the common use spaces are distributed in a spacious layout, while the rooms are tucked away on the second floor.

The resulting volumetry expresses itself with power and conviction. From the entrance, a shaft emerges forcefully from the earth’s surface to receive the upper blind body resting on it. On its southern façade, an elegant succession of glass planes and slats, at different depths, build up emotion in a rhythmic way. As if for an apotheotic finale, the higher body descends with authority upon the extensive nature of the land.

Program: Exterior covered garage, hall, service bathroom, office, laundry room, open-space with living room, dining room and kitchen; pantry, two bedrooms with bathroom, built-in wardrobe and terrace; master bedroom with bathroom, wardrobe and terrace; and exterior swimming pool.

Location

Gondomar

YEAR

2019

Built Area

297 m²

CLIENT

Privado

THE PROCESS

The clients of this project were particularly concerned with the issue of accessibility, so they asked us for a house prepared for any movement needs that might arise. At the same time, they also showed a preference for a two-storey house, which guaranteed them greater bedroom privacy, extra space on the plot and a more dominant volumetry. The plot had a house in good condition, but which did not suit the type of life our clients wanted to have. Besides that, the terrain had a gentle slope that did not constitute a great difficulty.

As a result of the flexibility that the site presented, the privacy of our clients was prioritised by creating a central body away from the boundaries of the site. The plan fits rectangularly in the longitudinal direction of the plot, with the exception of the outer garage, which takes advantage of the south side edge to accommodate the roof. On the first floor, the common use spaces are distributed in a spacious layout, while the rooms are tucked away on the second floor.

The resulting volumetry expresses itself with power and conviction. From the entrance, a shaft emerges forcefully from the earth’s surface to receive the upper blind body resting on it. On its southern façade, an elegant succession of glass planes and slats, at different depths, build up emotion in a rhythmic way. As if for an apotheotic finale, the higher body descends with authority upon the extensive nature of the land.

Program: Exterior covered garage, hall, service bathroom, office, laundry room, open-space with living room, dining room and kitchen; pantry, two bedrooms with bathroom, built-in wardrobe and terrace; master bedroom with bathroom, wardrobe and terrace; and exterior swimming pool.
Alvaro M.
Read More
Professionalism, competence. We are lucky to have people with excellent vision, to help us choose the best for the client. Thank you
Márcia L.
Read More
Quick response to the request! Very knowledgeable. Very satisfied so far.
Joao E.
Read More
Super satisfied, always available to help in the process, not only of the project, but also in the choice of the contractor.
Arcelina C.
Read More
Excellent professionals, from the beginning with the project and until the end of the work, they accompanied us in all phases in a very present and competent way.
Miguel A.
Read More
I was pleased with the professionalism, availability and flexibility shown throughout the process. Without a doubt an atelier that I recommend to consider when choosing the architect!

Latest Projects

QUOTE REQUEST

for an Architectural Project



    Solicitud de presupuesto

    para un Proyecto Arquitectónico


      Los elementos marcados con "*" son obligatorios.

      Solicitude de Orçamento

      para um Projeto Arquitetônico

      Descubra os benefícios de uma

      CASA DE ENERGIA ZERO

      Preencha o formulário abaixo para aceder ao guia de informação de Casas de Consumo Quase Zero.
      Contact

        BOOK A CALL / Meeting

        Pick a specific day and time to schedule a visit or a call clicking the button below.