fbpx

Vila Nova De Gaia

Passadouro House

Location

Vila Nova De Gaia

YEAR

2020

Surface

247 m²

Client

Privado

SHARE PROJECT

PROCESO

The clients of this project have always wanted to live in a single-storey house that has a strong connection with nature. They longed for a house that would convey tranquillity, and have a modern, ethereal style. The plot of land on which the works were to be carried out had no pre-existing buildings as this was a new construction project. Its topography had only a slight slope, which was not a difficulty for the type of house our clients wanted.

The approach to the plan was to create a clear separation between public and private spaces, with a plan that would free up sufficient area for the gardens belonging to the property and ensure good sun exposure. The social part was placed next to the northern boundary of the property, leaving the open-space oriented to the south, and the private part separate on the other side, giving priority to sunset lighting. All these rooms open to the outside through large windows, enjoying views of the pool and a panorama of the land. The rest of the plan was placed at the back of the bedrooms, creating an unmistakable main façade that plays with the distance between its volumes and the contrast of its materials.

The resulting architecture is a house that conveys a high sense of lightness thanks to its volumetric configuration. The set of elements that make up the plan are enveloped by a shaft that rests delicately on them, but which robustly protects them from the elements. To reinforce this protective atmosphere, the interior spaces are clad in strong materials and soft tones, which, together with a series of warm light points, give the final touch to this proposal.

Programa: covered exterior garage, interior garage, hall, office, laundry room, open-space with living room, dining room and kitchen; service bathroom, bedroom with bathroom, built-in wardrobe and desk, two bedrooms with built-in wardrobe and study desk; common bathroom, master bedroom with bathroom and dressing room; and exterior swimming pool.

Location

Vila Nova De Gaia

YEAR

2020

Built Area

247 m²

CLIENT

Privado

THE PROCESS

The clients of this project have always wanted to live in a single-storey house that has a strong connection with nature. They longed for a house that would convey tranquillity, and have a modern, ethereal style. The plot of land on which the works were to be carried out had no pre-existing buildings as this was a new construction project. Its topography had only a slight slope, which was not a difficulty for the type of house our clients wanted.

The approach to the plan was to create a clear separation between public and private spaces, with a plan that would free up sufficient area for the gardens belonging to the property and ensure good sun exposure. The social part was placed next to the northern boundary of the property, leaving the open-space oriented to the south, and the private part separate on the other side, giving priority to sunset lighting. All these rooms open to the outside through large windows, enjoying views of the pool and a panorama of the land. The rest of the plan was placed at the back of the bedrooms, creating an unmistakable main façade that plays with the distance between its volumes and the contrast of its materials.

The resulting architecture is a house that conveys a high sense of lightness thanks to its volumetric configuration. The set of elements that make up the plan are enveloped by a shaft that rests delicately on them, but which robustly protects them from the elements. To reinforce this protective atmosphere, the interior spaces are clad in strong materials and soft tones, which, together with a series of warm light points, give the final touch to this proposal.

Programa: covered exterior garage, interior garage, hall, office, laundry room, open-space with living room, dining room and kitchen; service bathroom, bedroom with bathroom, built-in wardrobe and desk, two bedrooms with built-in wardrobe and study desk; common bathroom, master bedroom with bathroom and dressing room; and exterior swimming pool.
Alvaro M.
Read More
Professionalism, competence. We are lucky to have people with excellent vision, to help us choose the best for the client. Thank you
Márcia L.
Read More
Quick response to the request! Very knowledgeable. Very satisfied so far.
Joao E.
Read More
Super satisfied, always available to help in the process, not only of the project, but also in the choice of the contractor.
Arcelina C.
Read More
Excellent professionals, from the beginning with the project and until the end of the work, they accompanied us in all phases in a very present and competent way.
Miguel A.
Read More
I was pleased with the professionalism, availability and flexibility shown throughout the process. Without a doubt an atelier that I recommend to consider when choosing the architect!

Latest Projects

QUOTE REQUEST

for an Architectural Project



    Solicitud de presupuesto

    para un Proyecto Arquitectónico


      Los elementos marcados con "*" son obligatorios.

      Solicitude de Orçamento

      para um Projeto Arquitetônico

      Descubra os benefícios de uma

      CASA DE ENERGIA ZERO

      Preencha o formulário abaixo para aceder ao guia de informação de Casas de Consumo Quase Zero.
      Contact

        BOOK A CALL / Meeting

        Pick a specific day and time to schedule a visit or a call clicking the button below.